Hovězí guláš s majoránkou

60
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g hovězí kližky
5 lžic slunečnicového oleje
2 cibule
3 lžičky uzené papriky (ROSSK)
špetka chilli koření
1 malý list libečku (nebo kousek)
1 lžíce čerstvé majoránky
1 hlava česneku
sůl
1 lžíce plnotučné hořčice
1 kostka hovězího bujónu (nemusí být)
polohrubá mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou.

  3. Vložíme maso nakrájené na kostky, libeček, lístky majoránky, oloupaný a na plátky nakrájený česnek, sůl, hořčici a dle potřeby ještě vodu.

  4. Hrnec uzavřeme a maso dusíme do měkka.

  5. Poté přidáme bujón a po rozpuštění dle potřeby dochutíme solí.

  6. Okořeníme chilli kořením, zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v troše studené vody a chvíli povaříme. Podáváme s knedlíkem, nebo těstovinami.