Hovězí guláš s fazolemi a zeleninou

47
- reklama -

Suroviny
6 porcí

30 dkg fazolí
50 dkg hovězí kližky nebo z krku
50 g slaniny nebo kousek klobásy ( kdo jak má rád )
1 cibule
1 mrkev
1 malá petržel
1/4 malého celeru
sůl
pepř
kmín
majoránka
1 stroužek utřeného česneku
1 malý rajčatový protlak
10 dkg hub

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Čerstvé houby nakrájíme, sušené houby namočíme, mražené houby necháme povolit a uvaříme doměkka.

  3. Na pokrájené rozškvařené slanině nebo klobáse opečeme na kousky nakrájené maso.
    K němu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a obojí necháme řádně osmahnout.
    Osolíme, opepříme, okmínujeme podlijeme a dusíme do poloměkka.

  4. Přidáme drobně nakrájenou kořenovou zeleninu, rajčatový protlak a dusíme, až je maso měkké.
    Podle potřeby podléváme.

  5. Nakonec vmícháme dobře uvařené a zcezené fazole, uvařené a zcezené houby, přichutíme utřeným česnekem a majoránkou.

    Kdo má rád, tak si k tomu dá pečivo.