- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 30 dkg fazolí
- 50 dkg hovězí kližky nebo z krku
- 50 g slaniny nebo kousek klobásy ( kdo jak má rád )
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 malá petržel
- 1/4 malého celeru
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- 1 stroužek utřeného česneku
- 1 malý rajčatový protlak
- 10 dkg hub
Postup přípravy receptu
-
Přes noc namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka.
-
Čerstvé houby nakrájíme, sušené houby namočíme, mražené houby necháme povolit a uvaříme doměkka.
-
Na pokrájené rozškvařené slanině nebo klobáse opečeme na kousky nakrájené maso.
K němu přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a obojí necháme řádně osmahnout.
Osolíme, opepříme, okmínujeme podlijeme a dusíme do poloměkka. -
Přidáme drobně nakrájenou kořenovou zeleninu, rajčatový protlak a dusíme, až je maso měkké.
Podle potřeby podléváme. -
Nakonec vmícháme dobře uvařené a zcezené fazole, uvařené a zcezené houby, přichutíme utřeným česnekem a majoránkou.
Kdo má rád, tak si k tomu dá pečivo.
Kuchař: pbarva