Hovězí guláš od Terky

48
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 l černého piva
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
500 g hovězího masa
200 ml oleje
lžička pepře
2 velké lžíce sladké mleté papriky
lžíce soli

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme. Poté posypeme sladkou paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým pivem.

  3. Podusíme až je maso dostatečně měkké. Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme.

  4. Dle chuti ještě dosolíme a dopepříme a pokud je guláš moc hustý, přidejte do něj trochu vody.
    Podáváme s haluškami nebo noky, knedlíkem.