- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 l černého piva
- 2 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 g hovězího masa
- 200 ml oleje
- lžička pepře
- 2 velké lžíce sladké mleté papriky
- lžíce soli
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme.
-
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme. Poté posypeme sladkou paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým pivem.
-
Podusíme až je maso dostatečně měkké. Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme.
-
Dle chuti ještě dosolíme a dopepříme a pokud je guláš moc hustý, přidejte do něj trochu vody.
Podáváme s haluškami nebo noky, knedlíkem.
Kuchařka: terunka