Hovězí guláš na pivu a červených fazolích

58
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

600 g hovězí kližky
3 cibule
400 ml světlého 10° piva
2 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
2 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
1 dlaň sušené majoránky
1 konzerva červených fazolí v chilli omáčce (Bonduelle)
sádlo
hladká mouka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli dohněda. Přidáme maso a ze všech stran ho řádně opečeme. Zasypeme mletou paprikou, sladkou i pálivou, osmahneme a přilijeme trochu piva. Osolíme, přidáme česnek utřený se solí, pepř a kmín. Mícháme, tekutinu necháme odpařit a opět přilijeme malé množství piva. Takto pokračujeme do jeho spotřebování. Potom zalijeme horkou vodou – jen do ponoření masa a pod pokličkou dusíme na mírné teplotě, občas promícháme.

  2. Když je maso téměř měkké, necháme veškerou tekutinu vydusit na tuk a zasypeme asi dvěma vrchovatými lžícemi mouky. Promícháme, osmahneme a opět zalijeme vodou do hustoty řidší omáčky.
    Necháme mírně probublávat nejméně půl hodiny, nejdéle do úplného změknutí masa. Potom přidáme promnutou majoránku, fazole s chilli omáčkou a prohřejeme.
    Podáváme s knedlíky, posypané syrovou, na kolečka nakrájenou cibulí.