
Suroviny
4-6 porcí
- 600 g hovězí kližky
- 3 cibule
- 400 ml světlého 10° piva
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 dlaň sušené majoránky
- 1 konzerva červených fazolí v chilli omáčce (Bonduelle)
- sádlo
- hladká mouka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli dohněda. Přidáme maso a ze všech stran ho řádně opečeme. Zasypeme mletou paprikou, sladkou i pálivou, osmahneme a přilijeme trochu piva. Osolíme, přidáme česnek utřený se solí, pepř a kmín. Mícháme, tekutinu necháme odpařit a opět přilijeme malé množství piva. Takto pokračujeme do jeho spotřebování. Potom zalijeme horkou vodou – jen do ponoření masa a pod pokličkou dusíme na mírné teplotě, občas promícháme.
-
Když je maso téměř měkké, necháme veškerou tekutinu vydusit na tuk a zasypeme asi dvěma vrchovatými lžícemi mouky. Promícháme, osmahneme a opět zalijeme vodou do hustoty řidší omáčky.
Necháme mírně probublávat nejméně půl hodiny, nejdéle do úplného změknutí masa. Potom přidáme promnutou majoránku, fazole s chilli omáčkou a prohřejeme.
Podáváme s knedlíky, posypané syrovou, na kolečka nakrájenou cibulí.