Hovězí guláš lehká verze

34
- reklama -

Suroviny
3 porce

500 g hovězí kližky
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
vývar
sůl
pepř
kmín
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.


    Zobrazit celý recept

  2. Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen přebytečný tuk.

  3. Zahustíme moukou, přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.

Poznámka od kuchařky

Guláš připravujeme z kližky, která je na tento způsob úpravy nejvhodnější. Někdy trvá delší dobu, než maso změkne.

Jako přílohu můžeme použít knedlík, těstoviny, rýži, brambory nebo pečivo.

Pro dochucení a ozdobení vždy přidáme na talíř kousek nakrájené jarní cibulky.

http://varimebeztuku.blogspot.cz/