Suroviny
- hovězí filet
- mražený hrášek
- mražený květák
- sůl
- pepř
- olej
- voda
- muškátový květ
Postup přípravy receptu
-
Hovězí očistíme, na pánvi rozehřejeme tuk. Zlehka osmažíme z obou stran Do trouby nahřáté do předu dáme maso. Peču to na méně stupňů (150°C) a cca 10 minut.
-
Mezi tím si do dvou hrnců dám vodu, osolím a nechám uvařit.
-
Přidám hrášek a květák. Vidličkou zkouším, jak je květák uvařený. Hrášek stačí jen pár minut, květák delší dobu. Po uvaření scedím zeleninu a nechám odkapat, ale tak ať je ještě teplá.
-
V mixeru zvlášť zeleninu umixujeme, začnete květákem a pak hráškem, ať nemáte v květáku zelené pyré.
-
Dochutím to solí a muškátovým květem. Maso už je určitě upečené, vyjmeme z trouby a servírujeme.
-
Noky z hrášku, rozprostřít květákové pyré a masíčko na talíři osolíme a opepříme ( kvalitní sůl, a pepř 4barev – nejlépe z mlýnku ) omáčku bych volil silnou, nejlepší jestli máte domácí glazé.