Hovězí filet s hráškovým a květákovým pyré

27
- reklama -

Suroviny


hovězí filet
mražený hrášek
mražený květák
sůl
pepř
olej
voda
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí očistíme, na pánvi rozehřejeme tuk. Zlehka osmažíme z obou stran Do trouby nahřáté do předu dáme maso. Peču to na méně stupňů (150°C) a cca 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezi tím si do dvou hrnců dám vodu, osolím a nechám uvařit.

  3. Přidám hrášek a květák. Vidličkou zkouším, jak je květák uvařený. Hrášek stačí jen pár minut, květák delší dobu. Po uvaření scedím zeleninu a nechám odkapat, ale tak ať je ještě teplá.

  4. V mixeru zvlášť zeleninu umixujeme, začnete květákem a pak hráškem, ať nemáte v květáku zelené pyré.

  5. Dochutím to solí a muškátovým květem. Maso už je určitě upečené, vyjmeme z trouby a servírujeme.

  6. Noky z hrášku, rozprostřít květákové pyré a masíčko na talíři osolíme a opepříme ( kvalitní sůl, a pepř 4barev – nejlépe z mlýnku ) omáčku bych volil silnou, nejlepší jestli máte domácí glazé.