Suroviny
- 600 g hovězí kýty
- 40 g šunky
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 3-6 stroužků česneku
- 1 malý rajský protlak
- 3 dcl bílého vína
- 5 dcl hovězího vývaru
- 3 lžíce oleje
- majoránka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky-lehce naklepeme z obou stran-osolíme, opepříme.
-
Do hrnce dáme olej a rozpálíme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a slaninu, necháme minutku zamícháme a přidáme nakrájenou cibuli-zpěníme.
-
Přidáme plátky masa.
-
Až cibulka pod masem ze zlatoví, podlijeme 2dcl vínem a dusíme cca 15minut na mírném ohni.
-
Poté přidáme prolisovaný česnek, majoránku.
-
Smícháme protlak s 3dcl vývaru a podlijeme.
-
Dále dusíme do měkka.
-
Na závěr, když je maso měkké, podlijeme ještě zbylým 1dl vína a 2dcl vývaru a dusíme ještě 5minut.
-
Můžeme ještě zahustit moukou s vodou jak kdo chce omáčku hustou.
-
Podáváme nejlépe s rýží,ale jdou i brambory.
Poznámka od kuchařky
Pokud nemáte hovězí vývar, stačí o,5l vody a 1 kostka masoxu a nechte projít varem.
Plátky masa nevyndaváme omáčka by ztratila chuť!!!!!!!