Hovězí dušené plátky

64
- reklama -

Suroviny

600 g hovězí kýty
40 g šunky
50 g slaniny
1 cibule
3-6 stroužků česneku
1 malý rajský protlak
3 dcl bílého vína
5 dcl hovězího vývaru
3 lžíce oleje
majoránka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky-lehce naklepeme z obou stran-osolíme, opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce dáme olej a rozpálíme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a slaninu, necháme minutku zamícháme a přidáme nakrájenou cibuli-zpěníme.

  3. Přidáme plátky masa.

  4. Až cibulka pod masem ze zlatoví, podlijeme 2dcl vínem a dusíme cca 15minut na mírném ohni.

  5. Poté přidáme prolisovaný česnek, majoránku.

  6. Smícháme protlak s 3dcl vývaru a podlijeme.

  7. Dále dusíme do měkka.

  8. Na závěr, když je maso měkké, podlijeme ještě zbylým 1dl vína a 2dcl vývaru a dusíme ještě 5minut.

  9. Můžeme ještě zahustit moukou s vodou jak kdo chce omáčku hustou.

  10. Podáváme nejlépe s rýží,ale jdou i brambory.

Poznámka od kuchařky

Pokud nemáte hovězí vývar, stačí o,5l vody a 1 kostka masoxu a nechte projít varem.

Plátky masa nevyndaváme omáčka by ztratila chuť!!!!!!!