Hovězí dušená oháňka – Oxtail stew

77
- reklama -

Suroviny
4 -5 porcí

1 konzerva bílých fazolí
1 kg hovězích oháněk (Oxtails) lze použít i uzené
3 oloupané a nasekané stroužky česneku
1 nakrájené rajče
1 oloupaná středně velká žlutá cibule ( na kostičky)
2 šálky hovězího vývaru
podle potřeby vodu
černé koření
bobkový list
nové koření
1 lžíce sádla
2 lžíce mouky
sůl
pepř
pár kapek Tabasca

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s vývarem vložíme oháňky. Dolijeme potřebné množství vody, aby maso bylo potopené, a přidáme koření. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu. Pokud maso není dostatečně měkké, přidáme rajče, česnek a cibuli. Vaříme, dokud maso nezměkne.

  2. Maso pak vyjmeme. V pánvi povolíme sádlo, přidáme mouku a vytvoříme světlehnědou jíšku. Vychladlou pak přidáme do polévky. Vaříme 20 minut.

  3. Do vývaru přidáme fazole a lehce povaříme. Zahuštěnou polévku servírujeme v hlubokém talíři, přidáme pořádný kus masa a jako přílohu podáváme chléb. Kdo chce, může zakápnout pár kapkami tabasca.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo je oblíbené téměř v celé Karibské oblasti. Suroviny a postupy se mohou v různých zemích lišit, ale chuť je téměř vždy skvělá. Tento recept pochází z Jamajky.