Hovězí biftek

217
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky hovězí svíčkové ( vysoké cca 5 cm)
sůl
pepř
olivový olej
tymián – větvička
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Maso na biftek by měl mít pokojovou teplotu, proto nechte maso vytáhlé alespoň hodinku předem z lednice. Maso potřeme ze všech stran olivovým olejem a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na suchou rozpálenou pánev pokládáme biftek a ze všech stran restujeme. Doba restování záleží na tom, jak máte biftek rádi. Já restuji cca 2 minuty z každé strany.

  3. Po opečení dávám biftek ještě na 5 minut do vyhřáté trouby na 170°C. Nahoru pokládám větvičku tymiánu.

  4. Po vytáhnutí z trouby zabalíme biftek do alobalu a necháme ještě 5 minut odpočívat. Před servírováním biftek osolíme.

Poznámka od kuchařky

Tato příprava je na biftek medium.