- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky hovězí svíčkové ( vysoké cca 5 cm)
- sůl
- pepř
- olivový olej
- tymián – větvička
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Maso na biftek by měl mít pokojovou teplotu, proto nechte maso vytáhlé alespoň hodinku předem z lednice. Maso potřeme ze všech stran olivovým olejem a opepříme.
-
Na suchou rozpálenou pánev pokládáme biftek a ze všech stran restujeme. Doba restování záleží na tom, jak máte biftek rádi. Já restuji cca 2 minuty z každé strany.
-
Po opečení dávám biftek ještě na 5 minut do vyhřáté trouby na 170°C. Nahoru pokládám větvičku tymiánu.
-
Po vytáhnutí z trouby zabalíme biftek do alobalu a necháme ještě 5 minut odpočívat. Před servírováním biftek osolíme.
Poznámka od kuchařky
Tato příprava je na biftek medium.
Kuchařka: mijula