
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g eidamu
- 200 g šunky
- 5 vajec
- sůl
- pepř
- 8 starších housek nebo jakéhokoliv jiného pečiva
Postup přípravy receptu
-
Sýr nastrouháme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse společně s vejci a ochutíme solí a pepřem.
-
Troubu rozpálíme na 220 °C (ideálně na funkci gril). Vzniklou směs namažeme na rozpůlené pečivo a necháme zapéct do zezlátnutí.
-
Podáváme zastříknuté kečupem, posypané bylinkami a doplníme jakoukoliv zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Tyhle housky dělala moje mamka, když jsme byli malí. Akorát je smažila na oleji, což je na mě hodně těžké, tak jsem je zkusila zapéct a moc se to povedlo. Fotku jsem chtěla přidat k nějakému receptu, ale vyloženě stejný jsem nenašla, tak snad nevadí, že ho přidávám. 😉
Kuchařka: mekkejla









