- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 150 ml kysané smetany
- 2 lžíce oleje
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička sody
- 1/2 kostky droždí
- 1-2 lzicky soli
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny dáme suroviny v pořadí, jak jsou napsané výše. Necháme zadělat a vykynou těsto. To rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý díl rozdělíme dále na 3 dílky, ze kterých uděláme válečky a upleteme housky. Ty pomažeme mlékem, posypeme hrubou solí, kmínem apod. Hotové housky necháme ještě 15 minut kynout na plechu.
-
Poté je vložíme do trouby, vyhřáté na 170°C a upečeme. Po upečení necháme housky na roštu vystydnout.
Kuchařka: Annabell