Housky

58
- reklama -

Suroviny

520 ml mléka
50 g Ramy
750 g hladké mouky
50 g sojove mouky
2,5 lžičky soli
1 lžička cukru
30 g čerstvého droždí nebo 2,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny vše vložíme v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Ještě před ukončením programu musíme těsto z pekárny vyndat a nechat do kynout v míse, jinak nám uteče.

  2. Umotáme housky a na plechu necháme kynout. Používám pod ně papír na pečení nebo teflonovou fólii.

  3. Smícháme trochu vlažného mléka s vodou a Solamylem, housky potřeme a posypeme mákem nebo jinými semínky. Dáme do trošku více předehřáté trouby a asi po 10 minutách teplotu zmírníme a dopečeme. Mám troubu plynovou, tak stupně přesně nenapíšu.

Poznámka od kuchařky

Místo sójové mouky se může použít jen hladká pšeničná mouka. Potřít housky na povrchu můžeme i rozšlehaným vajíčkem, semínka lépe drží.

Kdo nevlastní domácí pekárnu, tak připraví těsto klasickým způsobem.