Suroviny
dva velké knedlíky
- 1 kg hrubé mouky
- 1/2 kostičky kvasnic
- 1 vajíčko
- 1 KL soli
- 1 KL cukru
- 1/2 litru vody
- 2 housky nakrájené na kostičky
Postup přípravy receptu
-
Do misky dám vlažnou vodu a kvasnice a lžičku cikru, nechám asi 2 minuty, pak přidám mouku, vajíčko, sůl, propracuji vařečkou, jen tak krátce a přidám nakrájenou housku, těsto vyklopím na vál a propracuji v ruce na velký bochánek, který vrátím do misky a nechám pod utěrkou asi 30 minut.
-
Dám si vařit vodu do hrnce a uvážu na nej utěrku, nesmí být praná v aviváži, z těsta udělám dva bochánky a jeden rozválím na šišku a dám ho na utěrku vařit a přiklopím ho krytem, vařím 40 minut, neodklápím, když uběhne 40 minut, odklopím a ještě na utěrce knedlík špejlí proděravím asi tak 10x a je hotovo, stejně pokračuji s druhým knedlíkem. Knedlíku si skutečně nemusíte 40 minut všimnout a je velice chutný, už mi přestaly chutnat kupované a tak jsem hledala recept, který by mi vyhovoval a našla jsem!
Poznámka od kuchařky
velký hrnec, na který uvážete utěrku a poklop, já dávám ten, co mám do mikrovlkny, krásně mi sedí na velikost hrnce a nmá dírky, dříve jsem používala plastovou misku
fotky přidám později