
- reklama -
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 rohlík nakrájený na kousky
- sůl
- 2 vejce
- 500 g vařených nastrouhaných brambor
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme na houskové knedlíky (s práškem do pečiva), tedy mouka, prášek, rohlík, sůl, vejce. Zatím bez mléka.
Přidáme 500 g na jemno nastrouhaných vařených brambor, prohněteme a přidáme ještě jedno vejce. -
Vysypeme na vál a hněteme těsto. Trvá to déle, mějte trpělivost. vždy se mi to zatím povedlo a uválel jsem dvě krásné šišky. Pokud by to přece jen nešlo (brambory více suché), přidejte pár lžiček mléka.
-
Nechte 5 minut odpočinout. V osolené vodě je vařte 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Je to knedlík, který když jím, nevím, jestli je houskový nebo bramborový, ale velmi se hodí k pikantním omáčkám či guláši. 🙂
Kuchař: Wlkodlak