Houskové přílohové „karbanátky“

35
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g starší housky
150-200 ml mléka
50 g strouhaného Balkánského sýra
3 lžíce nasekané pažitky
sůl
pepř
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na malé kostičky a přelijeme mlékem. Když se mléko vsákne, přidáme strouhaný balkánský sýr, pažitku a vajíčko. Pokud je směs řidší, nastavíme ji strouhankou.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a smažíme na oleji. Ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Na radu Andrejky jsem „karbanátky“ zařadila do nových receptů, aby se lépe hledaly 🙂

Do směsi můžeme přidat i jiné druhy sýrů, uzeninu, zeleninu (pórek, papriku, cibulku, česnek…) podle chuti. Fantazii se meze nekladou .-)

Pokud máme doma starší pečivo, stačí je nakrájet a schovat do mrazáku, aby byly kdykoli k použití (využijeme je i jako krutonky, do nádivek atd.)