
- reklama -
Suroviny
1 porce
- Na 1 housku:
- 1/3 Hermelínu
- máslo
- červenou papriku
- 2 kolečka salámu
Postup přípravy receptu
-
Housku rozkrojíme v poměru 2:1. Větší spodní díl pomocí nože vydlabeme a vytvoříme jakousi lodičku, jejíž „dno“ namažeme lehce máslem.
-
Vložíme jakákoliv 2 kolečka salámu (od Gothaje až po uherák) a naplníme třetinou Hermelínu, pokrájenou na plátky a posypeme červenou paprikou nebo jiným oblíbeným kořením.
-
Přiklopíme vrchním dílem, který opět trochu pomažeme máslem. Takto připravenou housku zabalíme do alobalu, aby se alobal na housku nenalepil, namažeme buď housku nebo alobal máslem.
-
Pečeme pozvolna asi 8 minut z každé strany buď na plotýnce nebo nad mírným ohněm.
Poznámka od kuchařky
Pro mého syna je to to nejlepší jídlo na chatě (ať už na ohýnku, nebo na plotýnce) Vždy to sní tak rychle, že to ve finále na talíři nestihnu vyfotit.
Kuchařka: Kroupovka