- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- mísa hub nejlépe směs
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 4-5 krajíců chleba (může být i starší)
- majoránka
- kmín
- 3 vejce
- pažitka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi si na malinkém množství oleje osmažíme na kostky nakrájený chleba do zlatova (jako krutony).
-
Na druhé pánvi si na oleji osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme houby, kmín majoránku a smažíme, mícháme až se voda z hub vydusí, pak dáme ještě česnek na plátky, nakrájenou pažitku a osolíme dle chuti.
-
Orestovaný chleba promícháme s houbami, směs dáme do pekáčku a zalijeme rozšlehanými vejci. Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme, dokud se nám vejce nezapečou a vršek nedostane zlatavou barvu.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem dostala od jedné naší zákaznice, která ho moc chválila, tak jsem nelenila a k večeři jsem udělala-chtěla jsem se o tom přesvědčit a také chválím!
Kuchařka: Bibinka