Houby ve vlastní šťávě

85
- reklama -

Suroviny

Lesní houby
olej
cibule
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na oleji dosklovata osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme houby, osolíme, přidáme trošku kmínu a za častého míchání podusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Plníme do sklenic, ale musíme nahoře nechat asi zhruba 3,5 cm místa, obsah sklenice se varem zvedne a pak po vychladnutí zase klesne.

  3. Zavíčkujeme a sterilujeme 1 hodinu při mírném varu. Po 24 hodinách opakujeme, 1 hodinu při velmi mírném varu.

  4. Dávám do 3 dl sklenic a víčka používám s červenou gumičkou vevnitř, jsou určené na zavařování masa. Takto zavařené houby se nekazí, používám všude tam, kde se používají dušené čerstvé houby. Cibuli a kmín je možné vynechat a podusit jen houby se solí.

Poznámka od kuchařky

Čerpáno z atlasu hub, kde je popsaná i konzervace.