- reklama -
Suroviny
- 1000 g hub (směs lesních)
- 700 g fazolových lusků
- olej
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- petrželka
- 50 ml bílého vína
Postup přípravy receptu
-
Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, dobre orestujeme, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať. Pridáme očistené pokrájané huby, osolíme, okoreníme.
-
Necháme chvíľku dusiť, huby pustia šťavu.
-
Pridáme pokrájané lusky, dusíme do mäkka.
-
Nepodlievame, iba ak trochou vína.
-
Po vypnutí sporáka vsypeme posekanú vňať a necháme pod pokrievkou odstáť.
Poznámka od kuchařky
Doporučujem odolať pokušeniu a nepridávať rôzne koreniny. Takto si jedlo uchová báječnú arómu, má čistú chuť použitých surovín.
Príloha – chlieb, zemiaky, cestoviny, hocičo.
Chutí teplé i studené – ako šalát, ak sa nám podarí odpariť tekutinu.
Kuchař: magdalenka