Houby s fazolkami

33
- reklama -

Suroviny

1000 g hub (směs lesních)
700 g fazolových lusků
olej
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
petrželka
50 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, dobre orestujeme, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať. Pridáme očistené pokrájané huby, osolíme, okoreníme.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme chvíľku dusiť, huby pustia šťavu.

  3. Pridáme pokrájané lusky, dusíme do mäkka.

  4. Nepodlievame, iba ak trochou vína.

  5. Po vypnutí sporáka vsypeme posekanú vňať a necháme pod pokrievkou odstáť.

Poznámka od kuchařky

Doporučujem odolať pokušeniu a nepridávať rôzne koreniny. Takto si jedlo uchová báječnú arómu, má čistú chuť použitých surovín.

Príloha – chlieb, zemiaky, cestoviny, hocičo.

Chutí teplé i studené – ako šalát, ak sa nám podarí odpariť tekutinu.