Houby po řecku

118
- reklama -

Suroviny
6 sklenic po 200-300ml

1 kg hub
sůl
pepř
1/2 kg cibule
150 ml oleje
500 g kečupu
1 rajský protlak
1-2 paličky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a nakrájené houby povaříme v osolené vodě 5-10 minut. V cedníku necháme pořádně okapat.

  2. Nakrájenou cibuli necháme dost zesklovatět na oleji.

  3. Přidáme kečup, protlak, necháme chvilku povařit.

  4. Přidáme houby, zamícháme, osolíme, opepříme a opět chvilku povaříme.

  5. Nakonec přidáme namačkaný česnek, provaříme a odstavíme.

  6. Vychladlé dáme do lednice do druhého dne. Potom plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut.

Poznámka od kuchařky

V originálním receptu není uvedeno, jaké koření se má použít. Já použila jen sůl a pepř.

Není také uvedeno množství oleje, kečupu a protlaku. Napsala jsem to tak, jak jsem to dělala já.