
- reklama -
Suroviny
6 sklenic po 200-300ml
- 1 kg hub
- sůl
- pepř
- 1/2 kg cibule
- 150 ml oleje
- 500 g kečupu
- 1 rajský protlak
- 1-2 paličky česneku
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a nakrájené houby povaříme v osolené vodě 5-10 minut. V cedníku necháme pořádně okapat.
-
Nakrájenou cibuli necháme dost zesklovatět na oleji.
-
Přidáme kečup, protlak, necháme chvilku povařit.
-
Přidáme houby, zamícháme, osolíme, opepříme a opět chvilku povaříme.
-
Nakonec přidáme namačkaný česnek, provaříme a odstavíme.
-
Vychladlé dáme do lednice do druhého dne. Potom plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut.
Poznámka od kuchařky
V originálním receptu není uvedeno, jaké koření se má použít. Já použila jen sůl a pepř.
Není také uvedeno množství oleje, kečupu a protlaku. Napsala jsem to tak, jak jsem to dělala já.
Kuchařka: Irule