Houbový “ Stroganoff“

96
- reklama -

Suroviny

cca 300 g mražených hub nebo čerstvých
( použila jsem lesní směs a hlívu, lze připravit i ze žampionů )
1 cibule
3 lžíce zakysané smetany
1 lžíce smetany na vaření
1 lžíce worcestru
1 lžíce rajčatového protlaku
1 kyselá okurka
1 lžíce kaparů
1 lžíce čerstvého kopru
špetka cukru
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme houby, osolíme a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina.

  2. Pak vmícháme rajčatový protlak, worchester, pokrájenou okurku a kapary, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme cca 10 minut.

  3. Promícháme smetany s trochou omáčky, aby se prohřály a přidáme do pánve. Prohřejeme, dochutíme podle potřeby špetkou cukru a po odstavení přidáme nasekaný kopr. ( Kdo nemá rád kopr, může dát zelenou petrželku. )

Poznámka od kuchařky

Název Stroganoff jsem dala záměrně do uvozovek, tak doufám, že to tak bude chápáno 🙂