
Suroviny
- 350 g listového těsta
- 700 g lesních húb
- 1 pórek
- 2 stroužky česneku
- 100 ml kyselé smetany
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžíce fenyklové natě (nebo kopr)
- pepř
- sůl
- olej
- Na posypání:
- sezamová semínka (nebo mák)
- Na potření:
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór.
-
Keď zavädne, pridáme nakrájané huby a opäť orestujeme. Osolíme, okoreníme, ak treba, podlejeme 2–3 lyžicami vody (záleží na druhu húb, či je to nutné), a dusíme 15 minút.
-
Odstavíme a vmiešame do nich smotanu, horčicu, prelisovaný cesnak a nasekanú vňať. Premiešame a necháme vychladnúť.
-
Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na obdĺžnik široký cca 25 cm. Budeme mať 2 slimáky.
-
Do stredu každého cesta uložíme do tvaru valca vychladnutú 1/2 náplne. Cez náplň preložíme najprv jednu stranu a potom druhú stranu cesta. Boky zatlačíme.
-
Záviny potrieme roztopeným maslom.
-
Potom z bočnej strany zrolujeme do slimáka a posypeme sezamom.
-
Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 minútach znížime teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.
Podávame teplé so šalátom alebo zeleninou, ale dobrý je aj studený.









