Houbový quiche – skvělý slaný koláč

66
- reklama -

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
150 g másla (margarínu na pečení)
3 lžíce studené vody
sůl
1 vejce
Náplň:
1 velká cibule
3 lžíce oleje
250 g čerstvých hub
1/3 balíčku mražená zeleninová směs s kukuřicí
100 g oblíbeného sýra
150 g šlehačky
3 vejce
sůl
pepř
muškátový květ
lze i petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň hodinu odležet.

  2. Na oleji osmažíme lehce cibulku na kostičky, přidáme houby a zeleninu, podusíme doměkka.

  3. Směs necháme vychladnout, vmícháme šlehačku s rozmíchanými vejci, nastrouhaný sýr, dochutíme.

  4. Těsto vyjmeme z lednice, pomocí fólie roztlačíme nebo rozválíme do vymazané koláčové formy, necháme vyšší okraje. Propícháme vidličkou a necháme ve vyhřáté troubě „předpéct“ asi 15 minut

  5. Pak dovnitř nalijeme směs a dopékáme na mírno zhruba hodinku (po 50 min. doporučuji zkoušet špejlí).