
- reklama -
Suroviny
- hříbků (podhříbky – přiměřené množství pevných hub, ne žádné měkké babky nebo kačenky – podle velikosti pekáčku)
- 5 dkg anglické slaniny (nebo debrecínské slaniny)
- sůl
- kmín
- 3 stroužky česneku
- grilovací koření (podle vlastní chuti)
- trošku másla
- smetana ke šlehání (150-200 ml)
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a podélně rozkrojené zdravé pevné houby operete, v misce posolíte a posypete kořením (na mokrých houbách lépe drží).
-
Přímo v pekáčku (nebo na pánvi) na másle osmažíte na kostičky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíte houby, podle uvážení ještě dokořeníte, proložíte nakrájeným česnekem a zalijete smetanou. To je vše.
-
V troubě vyhřáté na cca 180-200°C nepřikryté vám za dobu nejdéle do hodiny vznikne neskutečná dobrota. Můžete jíst s bramborem nebo s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept v posledních dnech koluje mailovou poštou, autorka má pravdu :))) – je to lahoda. Navíc údajný autor receptu, o kterém se zmiňuje, je můj bývalý spolužák ze základní školy – jak je ten svět malý :)))
Kuchařka: hosta