Houbový pekáček

77
- reklama -

Suroviny

hříbků (podhříbky – přiměřené množství pevných hub, ne žádné měkké babky nebo kačenky – podle velikosti pekáčku)
5 dkg anglické slaniny (nebo debrecínské slaniny)
sůl
kmín
3 stroužky česneku
grilovací koření (podle vlastní chuti)
trošku másla
smetana ke šlehání (150-200 ml)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a podélně rozkrojené zdravé pevné houby operete, v misce posolíte a posypete kořením (na mokrých houbách lépe drží).

  2. Přímo v pekáčku (nebo na pánvi) na másle osmažíte na kostičky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíte houby, podle uvážení ještě dokořeníte, proložíte nakrájeným česnekem a zalijete smetanou. To je vše.

  3. V troubě vyhřáté na cca 180-200°C nepřikryté vám za dobu nejdéle do hodiny vznikne neskutečná dobrota. Můžete jíst s bramborem nebo s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept v posledních dnech koluje mailovou poštou, autorka má pravdu :))) – je to lahoda. Navíc údajný autor receptu, o kterém se zmiňuje, je můj bývalý spolužák ze základní školy – jak je ten svět malý :)))