- reklama -
Suroviny
4 porce
- 700 g vepřové pečeně bez kosti
- hladká mouka na obalení
- 2 vejce
- 2 lžíce bilého suchého vína
- olej na opečení
- 50 g másla do trouby
- Nádivka:
- 200 g nakrájených čerstvých hub (směs)
- 50 g másla
- 1 malá cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- zelená petrželka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso naporcujeme na díly 1,5-2cm široké, ostrým nožem prokrojíme, ale nedokrojíme do konce.
-
Osolíme z obou stran.
-
Do otvoru vložíme nádivku, spojíme jehlou nebo párátky, obalíme v hl.mouce, rokvedlaných osolených vejcích s vínem a z obou stran opečeme do růžova na oleji.
-
Opečené měšce vložíme do pekáče, na každý dáme kousek másla, podlejeme vodou a pečeme přikryté zhruba hodinu.
-
Pokud nám zbyla nádivka a vejce z obalování, přidáme je před koncem pečení do pekáče mezi maso.
Kuchař: jajine