
Suroviny
4 porce
- 2 hrsti směsi lesních hub
- 1 hrnek kuskusu
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- máslo
- olej
- 2 hrnky vývaru (vroucího)
- sůl
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
-
V kastrole rozpálíme olej a máslo v poměru 1:1 a dohněda orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky, necháme rozvonět a přidáme očištěné, pokrájené houby. Promícháme, orestujeme, osolíme, posypeme kmínem, mírně podlijeme, přidáme lisovaný česnek a dusíme, dokud houby nebudou „na skus“.
-
Přisypeme kuskus, dobře promícháme, odstavíme z plotýnky a zalijeme vroucím vývarem. Necháme pod pokličkou nabobtnat a vsáknout veškerou tekutinu.
-
Podle potřeby buď přilijeme vývar, nebo – bylo-li ho příliš – necháme krátce odpařit. Dosolíme, dochutíme a přidáme sekanou pažitku nebo petrželku.
Poznámka od kuchařky
Podle individuální chuti můžeme při podávání posypat strouhaným parmazánem, ementálem nebo nivou.









