
- reklama -
Suroviny
- 250 g středních krup
- sůl
- půl lžičky mletého kmínu
- 300 g libovolných čerstvých nebo mražených hub
- 2 lžíce řepkového oleje
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- pepř mletý
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Kroupy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly 3-5 cm pod hladinou, necháme 15 minut odstát, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Střední jsem vařila 25 minut. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme odkapat.
-
Mezitím nakrájíme na drobno 300 g hub a obě cibule, česnek prolisujeme. Zpěníme cibule na 2 lžicích řepkového oleje, přidáme česnek, přisypeme houby, osolíme, opepříme a 10 minut podusíme. Pak odkryjeme a necháme odpařit vodu, posypeme lžící majoránky, zamícháme, odstavíme z tepla a smícháme s kroupami. Nezapékala jsem.
Poznámka od kuchařky
Vhodná příloha jsou kyselé okurky, salát… Stihla jsem sníst jen jednu porci, o zbylé dvě se rodina pohádala. :))
Kuchařka: Taevita