
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g krup
- 150 g sádla
- 50 g sušených hub
- 5 stroužků česneku
- 3 cibule
- 1-5 lžic majoránky
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme do teplé vody na 1–2 hodiny.
-
Kroupy spaříme horkou vodou, propláchneme a s kouskem sádla je vaříme doměkka cca 30 minut. Přebytečnou vodu následně slijeme.
-
Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
-
Přidáme měkké kroupy, houby a dochutíme pepřem, solí, utřeným česnekem a majoránkou.
-
Pekáček vymažeme sádlem a pak jej naplníme směsí.
-
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 30 minut.
-
Před podáváním poklademe plátky másla, díky nimž bude kuba krémovější.
Poznámka od kuchařky
Houbový kuba patří k tradičním vánočním receptům. Není náročný na přípravu, a navíc je velmi chutný.
Kuchař: Luigi