- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g hub
- 50 – 100 g másla
- 2 jarní cibulky
- 300 ml dezertního vína (Madeira)
- 500 ml zeleninového vývaru
- 250 ml šlehačky
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme na kostičky cibulku a na rozpuštěném másle restujeme dozlatova.
-
Přidáme na větší kostky nakrájené houby a restujeme. Nesolíme, aby houby nepustily vodu. Když jsou houby orestované, odendáme si pár kousků na ozdobu.
-
Zbytek zalijeme vínem a vývarem. Dusíme cca 15 minut (dokud nejsou houby měkké).
-
Pak si rozmícháme žloutky se šlehačkou a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky.
-
Vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladkého krému.
-
Podle chuti dosolíme a dopepříme.
-
Při servírování dozdobíme orestovanými houbami a petrželkou
-
Podáváme s nasucho opečeným toustíkem, nebo škvarkovou plackou.
Poznámka od kuchařky
Recept od paní Štěpánky Krausové.
Kuchař: Dooga