Houbový guláš z kovářů

133
- reklama -

Suroviny

500 g hřibů
100 g sádla
3 cibule
4 – 5 stroužků česneku
sůl
drcený kmín
majoránka
sladká mletá paprika
žitná mouka hladká
vepřové kosti (obíračky) na vývar
1 litr vody a ½ kostky masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kosti dáme vařit s vodou a masoxem.
    Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Žitnou mouku necháme v suché pánvi (bez tuku) na mírném plameni rozvonět a vychladnout.


    Zobrazit celý recept

  2. Na sádle restujeme nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme nakrájené houby, kmín, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme. Když jsou houby poloměkké, přidáme papriku, česnek, majoránku, zaprášíme moukou, dolijeme vývarem, dochutíme solí a zhruba ještě 20 – 30 minut necháme provařit.

  3. Podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
    Guláš můžeme vylepšit plátkem opečené anglické slaniny.

Poznámka od kuchařky

Hřib kovář je na houbový guláš nejlepší, ale vyžaduje delší tepelnou úpravu.