- reklama -
Suroviny
- Uzené koleno
- bobkový list
- 2 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- šalvěj
- 2 cibule
- 1/2 kg hub
- 5 dkg slaniny
- koření kari
- kmín
- mletý pepř
- sůl
- kostka masoxu
- 1 feferonka
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 – 2 lžíce hladké mouky´
- 2 vejce
- 2 papriky
- 2 rajčata
- olivy
- vývar
Postup přípravy receptu
-
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.
-
Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme doměkka na rozškvařených kostičkách slaniny s kořením kari, kmínem, masoxem, mletým pepřem a solí. Při dušení je podléváme vývarem z uzeného masa.
-
Maso obereme z kostí, pokrájíme na kousky a přidáme k houbám. Potom vmícháme nadrobno nasekanou feferonku, na oleji osmaženou cibuli se sladkou mletou paprikou, zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě, podusíme a přisolíme.
-
Houbový guláš před podáním zdobíme na kolečka nakrájeným vejcem, pokrájenou zelenou paprikou a cibulí a na plátky nakrájenými, na slanině osmaženými rajčaty. Hotový houbový guláš obložíme olivami.
Kuchař: toprecepty.cz