
Suroviny
2 porce
- 150 g hrubého bulguru
- 120 g mrkve
- 1 cibule
- 2 hrsti sušených hub
- 2 lžíce olivového oleje (15ml)
- 120 g masa seitan
- 1 stroužek česneku
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- hladkolistá petržel
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Houby zalijte horkou vodou a vaříte do změknutí asi 20 minut. Cibuli nakrájejte nadrobno. Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky. Bulgur propláchněte teplou vodou. Seitan nakrájejte na malé kousky a petrželku nasekejte na jemno.
-
V hrnci rozehřejte olej, na němž restujete cibuli dozlatova. Poté přidejte nakrájenou mrkev, kmín a podrcený česnek. Asi minutu míchejte vařečkou, poté přidejte bulgur a uvařené houby spolu s nálevem. Zalijte horkou vodou tak, aby byl bulgur ponořený a voda sahala lehce nad.
Osolte a za občasného míchání přiveďte k varu. Vařte asi 5 – 7 minut. Přidejte seitan, asi lžíci nasekané petrželky, promíchejte a odstavte z ohně. -
Hrnec přiklopte a nechte 10 minut dojít. Na talíři ještě lehce posypejte petrželkou.
Bulgur můžete připravit i ve formě přílohy, pokud vynecháte seitan.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz









