- reklama -
Suroviny
2,5 litru
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 1 velká mrkev
- 1 menší pórek
- 2 hrsti ovesných vloček
- 2 hrsti čerstvých hub
- 2 větší stroužky česneku
- 1 zeleninový vývar
- 1 lžíce Vegety
- pár lžic oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nastrouháme na menší kousky, lahůdkovou cibulku na kolečky, česnek na plátky, pórek na kolečka a mrkev nastrouháme.
-
Na oleji v hrnci osmažíme cibuli, přidáme další zeleninu i vločky s houbami, chvíli ještě smažíme, pak zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí zeleniny a uvařených vloček, ještě dochutíme Vegetou a solí, bude-li třeba.
Poznámka od kuchařky
Polévka má několik výhod, je rychlá, je dobrá, je hustější a nepotřebuje mnoho surovin. Kdo rád vločky a hustější polévku doporučuji tuto „fofrpolévku“.
Kuchařka: Bibinka