
Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1/2 Balkánského sýra
- cca 10 malých zahradních žampionů
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- Worcesterová omáčka (cca 1 PL)
- máslo
- strouhanka
- houbový bujon
- koření dle chuti
- Kapary
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si očistím žampiony, které překrojím napůl a poté krájím na plátky. Dále si najemno nakrájím cibulku a česnek. Cibuli zpěním na másle, poté přidám žampiony, worchester, pepř, koření a nakonec česnek. Tuto směs restuji celkem asi 5 minut, pak odstavím a nechám trochu vychladnout.
-
Do mletého vyklepnu jedno vejce, přidám trochu worchesteru a pepře. Dále rozdrobím balkán a nakonec vmíchám houbovou směs a nadrobno nakrájených asi 10 kapar (nemusí být). Směs je celkem řídká, tudíž přidám cca 3-4 hrsti strouhanky.
-
Troubu předehřeji na 200°C a peču cca 1 hodinu. Do pekáčku naliji půl litru vody, do které rozdrobím 1 houbový bujon. Sekanou sem tam poliji výpekem. Podávám s brambory nebo kaší.
Poznámka od kuchařky
Co se kořenění týče, já dávám pouze pepř a koření na pečené kuře, a to pouze do houbové směsi, jelikož balkán i koření už jsou dost slané. 🙂 Pepř používám barevný a čerstvě mletý. Bujon si každý může dát podle chuti. 🙂