
- reklama -
Suroviny
- Hrst sušených a namočených hub
- 1 smetana (může být i kysaná)
- 1 tavený sýr
- 2 žloutky
- 1 cibule
- hladká mouka na zahuštění
- štipec muškátového květu
- kopr
- pažitka
- sůl
- olej
- vývar
Postup přípravy receptu
-
Cibulku si nakrájíme na drobno, necháme osmahnout, přidáme přecezené houby(vodu z nich použijeme k vývaru), pak přidáme mouku a necháme ještě osmahnout.
-
Zalijeme vývarem s houbovou vodou, přihodíme nakrájenou bramboru na malé kousky, osolíme dle potřeby a dáme muškátový květ.
-
Do smetany (já dala kysanou) dáme rozkouskovaný sýr, žloutky a pěkně rozmícháme, až máme brambory měkké, touto smetanou zalijeme, dáme kopr a pár minutek povaříme, po vypnutí ozdobíme polévku pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Polévka je skvělá a chuťově trochu podobná kulajdě-dnešní improvizace.
Kuchařka: Bibinka