
Suroviny
2 porce
- 400 g čerstvých (mražených) hub
- 1 cibule
- 1 plnější lžíce másla
- 100 g libovější anglické slaniny
- cca 3 stroužky drceného česneku
- snítka tymiánu – lístky
- sůl dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- 5-6 rozšlehaných vajec, dle velikosti
- 3 lžíce 12% smetany
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat. Použít můžeme i houby rozmražené, které si v sezóně připravujeme stejným způsobem a ukládáme do mrazáku.
-
Na másle (sádle) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova, přidáme okapané houby, drobně pokrájenou slaninu, česnek, lístečky tymiánu, sůl a pepř dle chuti a vše společně smažíme za občasného promíchání na středním plameni cca 5 minut.
-
Po osmažení rozprostřeme směs rovnoměrně po dně pánve a zalijeme ji rozšlehanými, mírně osolenými vejci se smetanou. Pánev zaklopíme a necháme vejce ztuhnout. Dáme pozor, abychom vejce nepřesušili, vejce by měla zůstat vláčná a pružná (vyzkoušíme prstem), nikoliv tuhá a příliš pevná.
-
Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, případně čerstvou zeleninou dle chuti.