- reklama -
Suroviny
- 450 g rýže
- 180 g Vahalovy slaniny
- 4 bílé papriky
- 250 g hub (žampiony, hlíva nebo jiné houby)
- 6-8 červených ředkviček
- olej
- vývar (měla jsem z hovězího masa den předem uvařený)
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- kari koření
- 1 větší cibule
Postup přípravy receptu
-
Propláchlou rýži uvaříme podle návodu a uchováme ji v teple. Žampiony a hlívu očistíme, pokrájíme na plátky. Papriky omyjeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na malé kousky. Ředkvičky omyjeme a pokrájíme na slabá kolečka.
-
Na hluboké pánvi orestujeme na oleji na kostičky pokrájenou slaninu, ke které přidáme pokrájenou cibulku a chvíli restujeme dozlatova. K tomuto základu přidáme pokrájené červené ředkvičky, postupně přisypeme pokrájené houby a pokrájené kousky paprik. Vše pěkně zamícháme a chvíli restujeme. Přidáme drcený kmín, sůl, kari koření, přilijeme trochu vývaru a vše necháme vydusit doměkka.
-
Když je směs z hub, paprik a ředkviček měkká, přidáme ji do připravené uvařené rýže. Vše dobře promícháme a podáváme se zeleninovým salátem.
Kuchařka: varilamyskakasicku