Houbovo – ředkvičkové rizoto s paprikami

52
- reklama -

Suroviny

450 g rýže
180 g Vahalovy slaniny
4 bílé papriky
250 g hub (žampiony, hlíva nebo jiné houby)
6-8 červených ředkviček
olej
vývar (měla jsem z hovězího masa den předem uvařený)
sůl
pepř
drcený kmín
kari koření
1 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Propláchlou rýži uvaříme podle návodu a uchováme ji v teple. Žampiony a hlívu očistíme, pokrájíme na plátky. Papriky omyjeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na malé kousky. Ředkvičky omyjeme a pokrájíme na slabá kolečka.


    Zobrazit celý recept

  2. Na hluboké pánvi orestujeme na oleji na kostičky pokrájenou slaninu, ke které přidáme pokrájenou cibulku a chvíli restujeme dozlatova. K tomuto základu přidáme pokrájené červené ředkvičky, postupně přisypeme pokrájené houby a pokrájené kousky paprik. Vše pěkně zamícháme a chvíli restujeme. Přidáme drcený kmín, sůl, kari koření, přilijeme trochu vývaru a vše necháme vydusit doměkka.

  3. Když je směs z hub, paprik a ředkviček měkká, přidáme ji do připravené uvařené rýže. Vše dobře promícháme a podáváme se zeleninovým salátem.