
- reklama -
Suroviny
- houby (množství si každý určí sám, nedávat žampiony)
- mrkev
- celer
- petržel
- zelená cibulka
- majoránka
- 1 cibule
- olej nebo sádlo na zásmažku
- sůl
- pepř
- nudle pokud možno domácí
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit houby, pokrájenou zeleninu, čím víc, tím lépe a vaříme doměkka.
-
Když je vše měkké, na troše oleje, nebo sádla spěníme cibuli, přidáme asi 2 lžíce mouky a uděláme zásmažku. Provaříme, dochutíme majoránkou a zelenými bylinkami.
-
Na talíř si dáme velikou kupu nudlí a zalejeme polévkou.
Poznámka od kuchařky
Tato polévka se na Štědrý den dělávala v Lechoticích u mého přítele, když byl malý. Nedělaly se žádné ryby, ani maso. Jen tato polévka a krupička.
Kuchařka: JanaDorazinova