
- reklama -
Suroviny
- 1 miska nakrájeného bůčku
- 1 miska nakrájených kuřecích jater
- 1 miska nakrájených hub
- 1/2 misky nakrájené cibule
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- sůl
- špetka drceného kmínu
- 1 lžíce sádla
- špetka mleté červené pálivé papriky
- špetka mletého pepře
- voda na podlití
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálené sádlo dáme cibuli. Až zesklovatí, přidáme houby a zázvor.
-
Po 10 minutách přidáme bůček. Podlejeme vodou a podusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme játra. Osolíme a přidme ostatní koření a směs dusíme, než jsou játra hotová.
Směs podáváme s bramborovými plackami, bramborem, nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Odkaz na bramborové placky, do kterých jsem přidala lžičku pesta z medvědího česneku 🙂
Kuchařka: hanahcotton