
- reklama -
Suroviny
- 225 g žampionů
- 65 g suchých krup
- 50 g tvrdého sýra (Eidam, Gouda, Čedar…)
- 2 vejce
- 1 lžíce sojové omáčky
- strouhanka
- čerstvá petržel
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kroupy uvaříme doměkka a necháme vychladit.
-
Očištěné a velmi drobně pokrájené houby přidáme k uvařeným a vychladlým kroupám.
-
Tvrdý sýr na hrubo nastrouháme, petrželku drobně posekáme.
-
K houbovo-kroupové směsi přidáme sýr, petrželku, vejce a strouhanku. V případě potřeby osolíme a vypracujeme směs, ze které vlhkýma rukama tvarujeme karbanátky, které smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme v housce se zeleninou nebo s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Lucasinka









