Houbovo – fazolová směs s chilli a rajčaty

40
- reklama -

Suroviny

500 g lesních hub
(nebo hnědých žampionů)
2 velká rajčata
1 větší cibule
150 g uzené slaniny
2 zelené papriky
4 stroužky česneku
2 chilli papričky
4 menší brambory
1 plechovka červených fazolí
římský kmín
sůl, pepř
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky, chilli papričky a cibuli pokrájíme na malé kousky. Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Omytá rajčata nakrojíme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme. Česnek prolisujeme a brambory oloupeme a pokrájíme na kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme orestovat cibuli a chilli papričky. Přihodíme pokrájené houby, dusíme, aby nezůstalo moc vody. Přidáme pokrájená spařená rajčata, pokrájené papriky a osmahneme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme koření a vmícháme nakrájené brambory. Dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme červené fazole i s omáčkou. Zamícháme a ještě krátce povaříme. Ochutíme a podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Můžeme si tuto směs rozdělit na dvě poloviny – jednu podáváme s bramborami a druhou bez brambor. Omáčku bez brambor pak podáváme s rýží.