Suroviny
- 500 g lesních hub
- (nebo hnědých žampionů)
- 2 velká rajčata
- 1 větší cibule
- 150 g uzené slaniny
- 2 zelené papriky
- 4 stroužky česneku
- 2 chilli papričky
- 4 menší brambory
- 1 plechovka červených fazolí
- římský kmín
- sůl, pepř
- olej
- voda
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na kostičky, chilli papričky a cibuli pokrájíme na malé kousky. Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Omytá rajčata nakrojíme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme. Česnek prolisujeme a brambory oloupeme a pokrájíme na kostky.
-
Na oleji rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme orestovat cibuli a chilli papričky. Přihodíme pokrájené houby, dusíme, aby nezůstalo moc vody. Přidáme pokrájená spařená rajčata, pokrájené papriky a osmahneme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme koření a vmícháme nakrájené brambory. Dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme červené fazole i s omáčkou. Zamícháme a ještě krátce povaříme. Ochutíme a podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Můžeme si tuto směs rozdělit na dvě poloviny – jednu podáváme s bramborami a druhou bez brambor. Omáčku bez brambor pak podáváme s rýží.