Houbovo – bramborový guláš

60
- reklama -

Suroviny

500 g hub (dala som zamrazené václavky)
500 g brambor
150 g masitá uzená slanina
1 cibule
trochu oleje – 1 PL
mletá sladká červená paprika
feferonkový krém a
paprikový krém
sůl
pepř
4 stroužky česneku
majoránka
libeček
(ak máme 1 paprika a 1 paradajka pokrájané na kúsky)
voda podľa potreby a zvyku
kysaná smetana
5 – 6 ks vajec uvařených na tvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Na olej dáme pokrájanú slaninu vytopiť, pridáme pokrájanú cibuľu, smažíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Zasypeme mletou paprikou, pridáme huby, soľ, čierne korenie, feferónkový a paprikový krém, zemiaky na kocky. (V lete pridáme papriku a paradajku.)

  3. Zalejeme trochou vody. Pomaly varíme, ku koncu pretlačíme cesnak, pridáme majoránku a libeček.

  4. Servírujeme s kyslou smotanou a vajcami na tvrdo, k tomu čerstvý chlieb.

    (Moja mamka ku koncu varu do guláša vyklepla vajíčka a nechala pomaly bielka zatiahnuť. )

Poznámka od kuchařky

Maris uvarí s liškami.