Suroviny
- 250 g širších plátků anglické slaniny
- 200 g hub
- 2 lžíce strouhanky
- 1 cibule
- kmín
- sůl
- mletý pepř
- kousíček másla na vymaštění pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky. Ty povaříme v osolené vodě doměkka (já je podusila na malém množství vody). Vařené scedíme a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, kořením a strouhankou (dělala jsem z hmoty kuličky, o trochu větší než vlašský ořech, aby se mi dobře balily do slaniny, strouhanky dávejte jen tolik, aby hmota trochu držela pohromadě, ale byla stále měkoučká).
-
Touto směsí naplníme plátky anglické slaniny, zavineme, sepneme párátkem a zapečeme v trochu vymaštěné remosce. Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou, zeleniny dejte hodně, moc to spolu chutná. Rychlá a výtečná večeře.
-
Já jsem nedělala roládky, ale použila jsem dva plátky slaniny (mám jí ráda) a mám z toho takové balíčky, ale je to moc velká dobrota. Udělala jsem jen ochutnávku z malého množství houbiček, dostala jsem misku lesních hub a nejraději bych udělala všechny své oblíbené recepty. To nejde, tak mi na příští rok ještě nějaké recepty zbydou.