
Suroviny
- 400 g hub
- 500 h hlávkového zelí
- 250-300 g vrtulí
- 100 g anglické slaniny
- 2 střední cibule
- cca hrnek vývaru
- sádlo podle tučnosti slaniny
- kmín
- sůl
- pepř
- houbové nebo jiné oblíbené koření
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit do osolené vařící vody. Zelí nakrájíme na proužky, cibuli nadrobno a slaninu s houbami na kousky. Slaninu opečeme na sádle a přidáme cibuli. Po zpěnění vsypeme kmín, houby a pár minut restujeme..
-
K houbám vložíme zelí, sůl, zamícháme a podlijeme vývarem, tak do poloviny směsi. Dusíme s občasným mícháním cca 15 minut, aby zelí zůstalo malinko křupavé. Vývar doléváme podle potřeby.
-
Uvařené těstoviny vybereme děrovanou naběračkou a přidáme k zelí. Směs dochutíme čerstvě mletým pepřem, oblíbeným kořením, možno i sušeným česnekem. Dodá pikantnější chuť. Promícháme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Množství surovin je orientační. Zůstalo mi ze včerejška kousek uzeného kolna, tak jsem ho přidala. Samozřejmě je to vylepšené, ale vůbec tam nemusí být. Je to dobré i bez něho.