Houbové špagety dcerky Renky

72
- reklama -

Suroviny
Dle množství surovin.

sušené houby
kousek sádla
kousek slaniny – špeku
1 cibule
kousek polosuchého salámu
kmín
kostka Masoxu
sůl
pepř nebo chilli
Solamyl (maizena)
tvrdý sýr
kečup

Postup přípravy receptu

  1. ZÁKLADNÍ. Špagety uvaříme podle návodu.

  2. DO ŠPAGET. Namočíme předem sušené houby v MALÉM množství vlažné vody. Jen aby byly zakryty cca 30 min před vařením.

  3. Na kousíčku sádla osmažíme cibulku do růžova a můžeme v průběhu smažení dát nakrájený špek-slaninu a ke konci též nakrájený salám (ale i šumku apod). Je-li osmažíno, vlijeme sušené houby i s vodou, ve které se máčely.

  4. Přehnali jsme to s vodou, ještě před vlitím trochu ubereme i pro strýčka Příhodu.

  5. Dáme rozvařit Masox, trochu kmínu, pepř,(kdo rád ostré, dá chilli), dosolí a nechá provařit. Rozmíchá trochu Solamylu a zhustí.

  6. Ochutná a můžeme podávat.

  7. Buď vmícháme přímo do špaget, nebo jako na fotce. Dobrý je i tvrdý sýr. Špagety se lépe navinujou. Kečup, pouze kdo je zvyklý – vezme jídlu trochu chuť.

Poznámka od kuchařky

Docela dobré jídlo do těchto veder, kdy není chuť na nic těžkého. Nedá se moc zkazit, takže vhodné i pro začínající. Poradí si i dost mladí chlapci, či děvčata. Dokážou udělat dobrej oběd pro celou rodinu. Důležité je mít houby. Proto hurá na ně, až přestanou horka.