
Suroviny
Dle množství surovin.
- sušené houby
- kousek sádla
- kousek slaniny – špeku
- 1 cibule
- kousek polosuchého salámu
- kmín
- kostka Masoxu
- sůl
- pepř nebo chilli
- Solamyl (maizena)
- tvrdý sýr
- kečup
Postup přípravy receptu
-
ZÁKLADNÍ. Špagety uvaříme podle návodu.
-
DO ŠPAGET. Namočíme předem sušené houby v MALÉM množství vlažné vody. Jen aby byly zakryty cca 30 min před vařením.
-
Na kousíčku sádla osmažíme cibulku do růžova a můžeme v průběhu smažení dát nakrájený špek-slaninu a ke konci též nakrájený salám (ale i šumku apod). Je-li osmažíno, vlijeme sušené houby i s vodou, ve které se máčely.
-
Přehnali jsme to s vodou, ještě před vlitím trochu ubereme i pro strýčka Příhodu.
-
Dáme rozvařit Masox, trochu kmínu, pepř,(kdo rád ostré, dá chilli), dosolí a nechá provařit. Rozmíchá trochu Solamylu a zhustí.
-
Ochutná a můžeme podávat.
-
Buď vmícháme přímo do špaget, nebo jako na fotce. Dobrý je i tvrdý sýr. Špagety se lépe navinujou. Kečup, pouze kdo je zvyklý – vezme jídlu trochu chuť.
Poznámka od kuchařky
Docela dobré jídlo do těchto veder, kdy není chuť na nic těžkého. Nedá se moc zkazit, takže vhodné i pro začínající. Poradí si i dost mladí chlapci, či děvčata. Dokážou udělat dobrej oběd pro celou rodinu. Důležité je mít houby. Proto hurá na ně, až přestanou horka.









