- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 cibule
- 2 odměrky kulatozrnné rýže, např. Arborio (cca 150 g)
- 2 hrsti sušených hub
- 100 g mraženého hrášku
- 3 plátky schwarzwaldské šunky (nenahrazovat ničím jiným!!!)
- 30 g parmezánu
- 1 gelový zeleninový bujón (používám Knorr)
- voda na předvaření hub, případně na dolití při vaření
- sůl
- pepř (nemusí být)
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g strouhaných sýrů švýcarského typu na posypání (viz foto)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli orestujeme společně se schwarzwaldskou šunkou, pokrájenou na menší nudličky dozlatova na másle, rozpuštěném s olivovým olejem. Poté přidáme rýži a společně chvíli opékáme nasucho.
-
Pak zalijeme houbami, předvařenými v osolené vodě a přidáme bujón. Vaříme na mírném plameni a když se tekutina odpaří, dolijeme převařenou vodou. Postup opakujeme, dokud nebude rýže úplně měkká (cca 25 minut).
-
Na závěr přisypeme mražený hrášek, ale dále už nevaříme, aby nezešedl. Ještě přidáme nastrouhaný parmezán, případně dosolíme a opepříme. Podáváme posypané strouhanou směsí přírodních zrajících tvrdých a polotvrdých sýrů s oky.
Kuchařka: Ivana K.