- reklama -
Suroviny
- 250 g čerstvých hub
- 200 g rýže Arborio
- 1 cibule
- 400 ml zeleninového vývaru
- máslo
- sýr Parmezán
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, přidáme 125 g na větší kousky pokrájených hub o osmahneme. Jakmile začnou houby pouštět šťávu přisypeme rýži, promícháme a zalijeme vývarem.
-
Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme, dokud se všechna voda nevsákne (trvá to přibližně 10-15 minut). Je-li rýže stále tvrdší, přilijeme ještě trochu vývaru.
-
Zbytek hub pokrájíme na slabé plátky a osmahneme je na másle do zlatova.
-
Když je rýže uvařená, vsypeme a vmícháme do ní část sýru Parmezán a zakryjeme na 2-3 minuty pokličkou.
-
Servírujeme sypané zbytkem sýra a na másle smaženými houbami
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Lucasinka