
- reklama -
Suroviny
- 200 g lesních hub
- 50 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- ½ l mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- mletý kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Slaninu narežeme na malé kocôčky a dáme restovať. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Vložíme narezané huby, rascu, soľ a restujeme cca 10 min, kým sa všetka voda nevydusí. Necháme vychladnúť.
-
Múku, mlieko, vajcia, soľ a prášok do pečiva vymiešame na hladké cesto a necháme cca 10 min postáť.
-
Huby pridáme k cestu, premiešame a na lievanečníku pečieme lievance.
-
Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Kuchařka: tejaja