Houbové lasagne s rajčatovým pyré, slaninou a bazalkou

48
- reklama -

Suroviny
2 porce

Lasagne
400 g lesních hub
100 g pravé slaniny (oravská, gazdovská)
1 cibule
3 stroužky česneku
500 g rajčatového pyré
sůl
pepř
a dle chuti chilli (manžel má rád ostré)
hrst sekané bazalky
100 g tvrdého sýra (já měla napůl nivu a eidam)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme roztopit v hlubší pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme a přidáme česnek na plátky. Přidáme na menší kousky nakrájené houby a restujeme 8-10 min. Zalijeme rajčatovým pyré, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme dle chuti čili (není nutné). Přiklopíme poklicí a dusíme 8-10 min. Odstavíme, přidáme nasekanou bazalku, promícháme a už nevaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do zapékací misky na lasagne dáme na dno vrstvu omáčky, na to plátek lasagní, na to omáčku – poslední vrstva musí být omáčka. Povrch posypeme strouhaným sýrem. Misku přikryjeme alobalem, aby se lasagne lépe „uvařili“.

  3. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 min. Pak sundáme alobal a zapékáme ještě 10 min. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Lasagne nepředvářím, nám to chutná takhle a ještě se mi nestalo, že by byly tvrdé.