Houbové krokety „Když houby nerostou“

66
- reklama -

Suroviny

5 vařených brambor
lesní houby
máslo
1 vejce
100 g Ementálu
cca 1/4 hrnku (v suchém stavu) kuskusu
3 lžíce hladké mouky
sůl
strouhanka na obalení
olej na smažení
Na dip:
200 g smetanového jogurtu nebo zakysané smetany
1 rajče
1 jarní cibulka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme, nakrájíme a na másle podusíme.

  2. Kuskus spaříme vroucí vodou, zakryjeme a necháme nabobtnat. Oloupané brambory a ementál najemno nastrouháme, přidáme vejce, prochladlé houby,kuskus a mouku a společně s vejcem promícháme.

  3. Podle chuti osolíme a můžeme přidat i čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn..)Z hmoty tvoříme krokety, obalíme je ve strouhance a smažíme v horkém oleji dozlatova.

  4. Na dresink smícháme smetanu (jogurt) s nakrájenou cibulkou a rajčetem, osolíme a podáváme ke kroketám.