
- reklama -
Suroviny
- 5 vařených brambor
- lesní houby
- máslo
- 1 vejce
- 100 g Ementálu
- cca 1/4 hrnku (v suchém stavu) kuskusu
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
- Na dip:
- 200 g smetanového jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 rajče
- 1 jarní cibulka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme, nakrájíme a na másle podusíme.
-
Kuskus spaříme vroucí vodou, zakryjeme a necháme nabobtnat. Oloupané brambory a ementál najemno nastrouháme, přidáme vejce, prochladlé houby,kuskus a mouku a společně s vejcem promícháme.
-
Podle chuti osolíme a můžeme přidat i čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn..)Z hmoty tvoříme krokety, obalíme je ve strouhance a smažíme v horkém oleji dozlatova.
-
Na dresink smícháme smetanu (jogurt) s nakrájenou cibulkou a rajčetem, osolíme a podáváme ke kroketám.
Kuchařka: Danca









